В Беларус започва третия тур от преговорите между Украйна и Русия.

...
В Беларус започва третия тур от преговорите между Украйна и Русия.
Коментари Харесай

Изявления обезсмислиха третия тур от преговорите Русия-Украйна

В Беларус стартира третия тур от преговорите сред Украйна и Русия. До огромна степен тези диалози се обезсмислиха от новината за идна среща в Турция на външните министри на Русия и Украйна Сергей Лавров и Дмитро Кулеба, която ще се състои в Анталия на 10 март. Срещата бе доказана от съветското Министерство на външните работи.

Освен това часове преди срещата, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изясни пред Ройтерс, че Русия желае Украйна да приключи военните си дейности, да направи промени в конституцията си, които подсигуряват неутралитета й, и да признае Кримския полуостров за съветска територия, както и да признае Донецк и Луганск за самостоятелни територии. Тези условия бяха оповестени от Киев за неприемливи още преди седмица.

Накрая основният договарящ от съветска страна Медински съобщи, че към този момент напъните да се отворят филантропични коридори съвсем на всички места се проваля.  " Ще ви опиша единствено един епизод, който се случи през вчерашния ден в 5 часа следобяд: в източните околности на Мариупол, в региона на бул. " Победа ", дребна група от 20-25 души с автомати от националистическия батальон (украинци) се опита да напусне града през позициите на донецката полиция (руснаците). В същото време, както в най-хубавите обичаи на Великата отечествена война, те водеха пред себе си към 150 цивилни, в това число деца и дами.
Войниците от стрелковия батальон " Донбас " започнаха да крещят " Легнете ", стартира пресечен огън, вследствие на което четирима цивилни бяха убити и петима бяха ранени. Националистите бяха отчасти унищожени, някои избягаха ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР